Back to All Events

Europa-Parlamentsvalget handler også om penge og banker!


  • Gode Penge 2 Wesselsgade København, 2200 Denmark (map)

KOM MED TIL GODE PENGES TO DEBATTER OM EU!

Vi sætter fokus på EU’s muligheder for at hjælpe planeten og modvirke ulighed. Med fokus på bank- og pengesystemet, selvfølgelig.

EU, BANKER & GRØN OMSTILLING
16. maj kl. 17-19

Kom til debat og workshop med Gode Penge, Mellemfolkeligt Samvirke og DEO!

Vi vil gerne have grøn omstilling, men nu er det en dårlig forretning for bankerne at låne ud til grønne virksomheder. Det skyldes bl.a. EU’s regulering. EU bør ændre reguleringen, så bankerne låner ud til grønne investeringer!

Hør tre korte, faglige oplæg om problemerne ved reguleringen og vær med til at debattere løsningerne.

Oplæg:
1. Gode Penges Jonas Jensen-Dharmaratne forklarer: Hvad er galt med EU’s regulering, og hvordan kan den forbedres? Hvorfor små, grønne virksomheder bliver vurderet som meget risikable og hvordan det kan ændres. Intro til banksystemet.

2. Oplæg af Rasmus Nørlem Sørensen, EU ekspert og tidligere sekretariatsleder i Demokrati i Europa: EU's politik for grøn omstilling og EU-taksonomien

3. Magnus Jensen-Nielsen fra Mellemfolkeligt Samvirkes Nordic Center for Sustainable Finance om: EU's banker, klimakrisen og politiske løsninger

Til sidst er der workshop-debat om, hvordan vi kan forandre det til det bedre, så alle går opløftede ud i forårs-aftenen.

EU, PENGE & GLOBAL ULIGHED
27. maj 17-19

Kom til debat og workshop med Gode Penge, 92-gruppen og Global Aktion.

Det globale syd er fanget i en gældsspiral. EU vil gerne hjælpe, men hvordan? Nu strømmer 13 gange så mange penge ud af Afrika, som Vesten giver i bistand. Det må kunne gøres bedre!

Hør tre korte, faglige oplæg om problemerne ved reguleringen og vær med til at debattere løsningerne.

Oplæg:
1. Gode Penges Jonas Jensen-Dharmaratne forklarer om finansiel udbytning af det globale syd.

2. Oplæg af Dan Belusa, policy analytiker hos 92-gruppen, om hvorfor fattige lande betaler så meget i rente, når de skal rejse privat kapital til deres udviklingsprojekter, samt hvordan vi i EU kan gøre kapitalen mere tilgængelig.

3. Birgitte Diget fra Global Aktion om international økonomisk ulighed, hvorfor det opstår, og hvor stort omfanget er.

Til sidst er der workshop-debat om, hvordan vi igennem EU kan forandre det til det bedre, så alle går opløftede ud i forårs-aftenen.
Link til: facebookbegivnehed her

Arrangementerne er støttet at Tuborgfondet.

Earlier Event: May 15
Pengesnak