Afsnit 21 - 20. marts 2019
I forbindelse med den såkaldte Pengeuge, som løb af stablen for 6. år i træk i denne uge, turnerede bankerne rundt på de danske folkeskoler for at undervise i penge, økonomi og finansiel ansvarlighed. I dette afsnit diskuterer vi læringsmaterialet, som i følge en anonym kilde er "lige til at lukke op at skide i". Men kan det virkelig passe? Eller formår bankerne at levere en relevant og læringsrig undervisning? Med i studiet har vi besøg af Lars Mourier, som er uddannet skolelærer og underviser i penge og bankdrift på folkeskoleniveau.

 

Afsnit 20 - 12. marts 2019
I denne uge taler vi med Simon Simonsen (S) om hans nye bog: Social retfærdighed i frie og lige Danmark. Vil Socialdemokratiet være med til at lave en pengereform? Skal de seneste årtiers privatiseringer af offentlig infrastruktur rulles tilbage? Bliver nationalisering det nye sort med en socialdemokratisk ledet regering? Hvad er egentlig sammenhængen mellem identitetspolitik og pengepolitik? Og får vi snart Klaus Riskær Pedersen med i podcasten. Lyt med og få svar på disse og flere andre spørgsmål.

 

Afsnit 19 - 28. februar 2019
I denne uges har vi besøg af iværksætter og tidligere investmentbanker Kaspar Bonde Eriksen til en snak om pengepolitikken Quantitative Easing (QE/kvantiative lempelse), kommende finanskrisescenarier og hvordan vi skaber en mere stabil økonomi. QE har efterhånden gjort centralbankerne til nogle af verdens største formueforvaltere. Hvad betyder det for økonomien? Er det overhovedet muligt at rulle det tilbage? Og hvad i alverden går QE overhovedet ud på? Dette og meget mere taler vi om i dette afsnit. God lytter.

 

Afsnit 18 - 23. februar 2019
I dag diskuterer vi liberalismen. Hvad skete der med den klassiske liberalisme, som handlede om at sikre borgernes grundlæggende rettigheder og socialisere de samfunds- og naturskabte privilegier og ressourcer? Hvad er forskellen på omfordelingspolitik og fordelingspolitik? Og hvorfor kan politikerne på tværs af rød-blå ikke enes om at sikre offentlig kontrol med infrastrukturen og de naturlige monopoler? Det er blot nogle af de spørgsmål, som vi tager op i dagens afsnit af Hvordan går det med pengene? God lytter.

 

Afsnit 17 - 6. februar 2019
I denne uge har vi besøg af Tune Revsgaard Nielsen, som gør os klogere på jordrenten. Både som intellektuel arv efter Adam Smith, David Ricardo og ikke mindst Henry George men også som et høj-aktuelt politisk emne i forbindelse med det kommende folketingsvalg. I programmet afslører Ole, Tune og Rasmus deres favorit-produktionsfaktorer, og til sidst spørger vi en clairvoyant til råds omkring hvordan det egentlig står til for de tre produktionsfaktorer Jord, Arbejde og Kapital. God lytter! Husk at i kan sende spørgsmål og kommentarer til kontakt@godepenge.dk
Den fulde clairvoyance-session kan høres her (tryk her)

 

Afsnit 16 - 1. februar 2019
I denne uge har vi inviteret Nicholas Buhmann-Holmes til at gøre os klogere på situationen i Venezuela, som vi går til med åbent og nysgerrigt sind. Vi taler bl.a. om den politiske magtkamp i Venezuela, olieøkonomi, hyperinflation, amerikansk udenrigspolitik og meget andet med relation til krisen. God lytter!

 
 

Kan også høres på