Back to All Events

Konference om Fremtidens Penge

  • CBS Solbjerg Plads Frederiksberg, 2000 Denmark (map)
 

Konference med Gode Penge

Gode Penge gentager succesen og holder en konference med et højaktuelt og sprængfarligt emne indenfor pengepolitik. I år er konferencens tema ”Fremtidens Penge”, og dagens formål er at komme nærmere, hvordan fremtidens penge kan og, ikke mindst, bør se ud.

Både Gode Penge, den norske centralbank, Finanstilsynet og en ekspert i blockchain kommer og giver deres bud på fremtidens penge. Dagen kommer især til at handle om elektroniske kontanter og blockchain.

Det officielle program for konferencen er fra kl. 13-17, men der er mulighed for at udvide dagen i begge ender - med en valgfri workshop om formiddagen og reception og middag efter konferencens program.

Tilmeld dig her.

Konferencens program:

10.30 Workshop: Pengemanual - et redesign af penge

Få en forsmag på den kreative og magtfulde kraft forbundet med at designe penge. 

12.00 Mulighed for at købe frokost i CBS' kantine.

13.00 Velkomst og præsentation af foreningen Gode Penge
- Hvorfor skal vi snakke om fremtidens penge?
v. Pernille Gøtz og Sofie Brink Nielsen

13.30 Udfordringer ved at indføre digitale centralbank-penge
v. Thorvald Grung Moe, Research Associate, Levy Economics Institute, Bard College og konsulent i Norges Bank

14.15 Kaffepause

14.30 Blockchain og penge: Hvilke muligheder er der for at udstede decentrale valutaer?
v. Simon Ousager, ejer Paradigm Consult

15.00 Bruger, bank eller borger: Tre scenarier for indførslen af digitale kontanter
v. Ole Bjerg, adjunkt og forskningsleder på CBS

15.45 Kaffepause

16.00 Digitale penge i et reguleringsperspektiv
v. Tobias Thygesen, Vicekontorchef, Kontor for Governance, Hvidvaskforebyggelse og Betalingstjenester, Finanstilsynet

16.30 Opsamling: Hvordan sikrer vi, at fremtidens pengesystem tjener det fælles bedste?

17.00 Reception i CBS Student & Innovation House

19.00 Middag

 

Workshop om formiddagen

Som opvarmning til konferencen afholdes en workshop, hvor vi leger med tanken om at designe vores egne penge. Workshoppen tager udgangspunkt i en kortlægning af forskellige betalingsmidler og valutaer (Bitcoins, danske kroner og Djurs), som vi i løbet af workshoppen diskuterer og på den baggrund beslutter, hvordan vores egne (fiktive) penge skal designes.

Så kom og få en forsmag på den kreative, magtfulde kraft forbundet med at eksperimentere med pengedesigns! Workshoppen er fra kl. 10.30-12.00 lørdag den 6. maj, og er et supplement til konferencen. Det kræver ikke separat tilmelding at deltage.


Reception om eftermiddagen

Kl 17.00 går vi over i studenterhuset Student & Innovation House, der ligger ved siden af CBS, hvor vi kan snakke med hinanden, og der vil være mulighed for at købe en øl eller sodavand.

Middag om aftenen

Omkring kl 19.00 er der aftensmad. Vi har lavet en aftale med en kok, der laver mad til os. Det kræver separat tilmelding inden d. 2. maj og koster 100 kroner. Du tilmelder dig og betaler her.

Tilmelding til konferencen

Det koster 100 kr. at deltage i konferencen, og det dækker også eventuel deltagelse i workshoppen fra kl. 10.30-12.00, men ikke aftensmad (se ovenfor). Tilmeld dig og betal her.

 

Temaet “Fremtidens penge”

Sidste år meldte den svenske centralbank ud, at de undersøger mulighederne for at udstede e-kroner. Sidenhen viste Danmarks Nationalbank (en smule tilbageholden) åbenhed overfor idéen. Debatten om elektroniske kontanter er en kæmpe nyhed i det pengepolitiske landskab og kan potentielt få stor betydning for vores økonomi.

Men hvad er mulighederne og farerne ved digitale kontanter? Hvad tænker centralbankerne? Hvad siger myndighederne, der kontrollerer de private og centralbankerne? Hvad betyder det set fra et blockchain-perspektiv? Og sidst, men ikke mindst, hvad er Gode Penges take på elektroniske kontanter? Alt det kommer vi rundt om på dagen.

Niveauet

Barren er sat lidt højere end til de introducerende arrangementer, vi ofte holder i Gode Penge. Hvis du har været til et par arrangementer, og føler dig rimelig tryg i Gode Penges ærinde, vil du ikke have noget problem med at følge med.

Hvis du er ny i tematikken omkring penge og ønsker en introduktion, vil der være en workshop om formiddagen, som du kan deltage i. Derudover opfordrer vi dig selvfølgelig til, at deltage i nogle af vores øvrige arrangementer.

Praktisk

Konference kommer til at foregå på Copenhagen Business School på Solbjerg Plads i København den 6. maj 2017 i lokale SP202.


Det koster 100 kr. at deltage i konferencen, og du kan købe din billet her. Der er også middag i Student Innovation House, som koster 100 kr. Du kan købe din madbillet senest den 2. maj her.

Vi opdaterer løbende siden her med informationer og facebook-begivenheden, som du kan følge her: https://www.facebook.com/events/1004204436377377/ 

Vi glæder os til en inspirerende og udbytterig dag sammen med jer. Har du nogle spørgsmål, kan du skrive til kontakt@godepenge.dk.

 

Earlier Event: April 20
Mød Gode Penge over en øl
Later Event: May 11
Studiegruppe #4