Back to All Events

PengeSnak 2

  • Gode Penge Fælledvej 12 2200 København NV (map)
pengesnak_cover.jpg

Vidste du, at det er private banker, der skaber vores elektroniske penge? Nationalbanken skaber kontanterne, men de udgør kun 5% af pengemængden. De private banker skaber resten som elektroniske penge, og det skaber boligbobler og finanskriser.

Hvis du føler dig afmægtig og frustreret over bankskandaler og finanskriser, så kom til Gode Penges nye studiegruppe "Pengesnak". Gennem oplæg, snak og debat bliver vi klogere på problemerne ved bank- og pengesystemet og får nyt håb for fremtidens banker og penge.

Over fem onsdage læser og gennemgår vi bogen "Et Pengesystem For Alle", som er skrevet af fire bestyrelsesmedlemmer i Gode Penge. Vi kommer i løbet af de fire gange rundt om bankernes pengeskabelse og problemerne herved, Gode Penges løsning, almindelige indvendinger mod løsningsforslaget, og hvad vi kan gøre for at komme tættere på løsningen.

Hver gang er fra kl. 17-19, og der er mulighed for at blive og snakke videre over en øl/vand i Mellemfolkeligt Samvirkes Café Mellemrummet (for egen regning).
Vi gør vores bedste for at gøre det interessant for dig uanset om du ved meget, lidt eller ingenting i forvejen.

Datoerne er:

6. marts
Hvordan skaber banker penge? (Kap. 1, 2 & appendix s. 99)
Oplæg v. Ib Ravn

3. april
Hvad er problemet ved bankernes pengeskabelse? (Kap. 3)
Oplæg v. Rasmus Hougaard Nielsen

8. maj
Hvad er Gode Penges løsning? (Kap. 4 + 5)
Oplæg v. Jonas Jensen

5. juni
Hvad er de almindelige indvendinger mod reformen - og hvad kan vi gøre for at få en pengereform? (Kap. 6)
Oplæg v. Jonas Jensen

Du kan købe bogen Et pengesystem for alle i vores webshop (klik her) eller i Arnold Busck (klik her) - også som e-bog og lydbog.

Det er gratis at deltage, men vi opfordrer dig til at melde dig ind i Gode Penge for 150 kr. om året (klik her). Vi er en demokratisk, non-profit forening, som oplyser, underviser, forsker og prøver at komme på politikerne og mediernes dagsorden.

Tilmeld dig studiegruppen ved at skrive til sofie@godepenge.dk, eller kom forbi og vær med på en uforpligtigende lytter.

Hvis du vil have maksimalt udbytte, kan du læse kapitlerne til hver gang, men du er også velkommen til at dukke op, selvom du ikke har læst.
Du kan med fordel deltage i alle PengeSnak-arrangementerne og opleve progressionen, men kom også gerne, selvom du har misset en gang eller to. Forvent dog, at vi holder også til temaet for dagen.

Sted
Fælledvej 12, 2200 Kbh N
Vi er i bygning C (ind igennem de to gårde) på 1. eller 2. sal. Se skiltene, når du kommer.

Arrangementet findes også på Facebook (klik her)